מרץ במרחב ליזמות
השנה החולפת (2020) ללא ספק הייתה אחת השנים המאתגרות בחיינו - לכלל האוכלוסייה בכלל, ולאזרחים הוותיקים בפרט. לצד זאת התרגשנו לגלות את כוחנו כקהילה, כשמירב יזמי המרחב נרתמו להפקת קמפיין האקטיב אייגי'נג, וכבר היום אנו קוטפים את פירותיו. השיח על התבגרות מטיבה הורחב בין ארגונים ואנשי מקצוע בתחום, 200 אלף איש צפו בתערוכה הוירטואלית שלנו וקמות עוד ועוד יוזמות חדשות וקבוצות פעילות של אזרחים ותיקים בכל הארץ.
המרחב ליזמות 60+- פותח את 2021, השנה החמישית לפעילותו, בדגש על הפרט.
במהלך השנה הקרובה נמשיך לטפח את חברי המרחב היזמים, בכלים ובשירותים השונים שלנו, בהם שעות ליווי, אימון וייעוץ במחיר מסובסד, פרסום וקידום היזמים באמצעים שונים, סדנאות, קורסים, הרצאות וכו'. בנוסף נפתֵחַ פתרונות נוספים לתועלת היזם הוותיק, בהם מיני-סייט לכל יזמת ויזם (חברתי או עסקי), מיתוג אישי, הטמעת מיומנויות אסטרטגיות ועוד.
המודל הייחודי של המרחב החלוצי שלנו הוכיח את עצמו ומיועד לשכפול בערים נוספות בארץ, עוד השנה.
המיזמים הייחודיים והחשובים שאתם מפתחים, הם ההצלחה שלנו.
רחלי אור - אמנית חודש מרץ 2021
על האמנית: בת 69. יוצרת מגיל צעיר. למדתי אמנות, ציירתי אצל ציירים ידועים והתנסיתי בכל הטכניקות. עיצבתי רהיטים. היתה לי גלריה מדהימה בוואדי ניסנאס, בתוך בור מים מימי הטורקים. לימדתי ציור אינטואיטיבי. אני משלבת יצירה עם רוחניות עמוקה ובונה, והרי הקשר ביניהם בלתי נפרד. אני כותבת שירה מעמיקה. אהבה נוספת שלי היא הריקוד. תמיד רקדתי ובשלושים השנים האחרונות אני רוקדת ריקודי עם. בתחילת שנות השמונים הקמתי עם משפחתי ועוד 12 משפחות את היישוב צורית שהיה בתחילה מיצפה. זו היתה חוויה לימודית חברתית שהכילה עשייה רבה, בין השאר השתתפות בוועדת חינוך ותרבות, שהתוותה למעשה את עיצוב פני היישוב.
על היצירות: משמאל לימין- נערה כפרית, טכניקה: שמן | סמטה בצפת, טכניקה: אקוורל (מים) | רגשות בתחילת תקופת הקורונה, טכניקה: אקריליק + טוש.
יום ג' 9/3
סיור מודרך בתערוכה האקטיב אייג'ינג
יום ב' 8/3
מיזם "קהילה שכונתית" - כרמל מערבי עם תידי פרנק
יום ד' 3/3
מרחב תיעוד - עבודה משותפת לפרסום בגליון "הגיל החדש"
יום ב' 1/3
אירוע יום האשה - על "נשים בזקנה"
יום ד' 24/3
אירוע שפ"ע - שיתופי פעולה יצירתיים בין יזמי המרחב
יום ג' 23/3
סדנת welcome ליזמים חדשים במרחב
יום ד' 17/3
מרחב תיעוד - סיכום אתגר תיעוד
יום ד' 10/3
הרצאת החודש-בנייה וניהול קהילה ברשת
צילום: רותי פרנסדורף
זעקת הקשישים:
"לקחו קבוצה שלמה ומצאו פתרון - לכלוא אותה" (YNET)
משבר הקורונה הראשון אולי מאחורינו, אבל בני השבעים פלוס רותחים מזעם, ויש להם סיבות מאוד טובות. יום בהיר אחד, וללא הכנה, אמרו להם להישאר בחדרים וזרקו את המפתחות. ההמלצה המקורית של המטה לביטחון לאומי כללה אמנם את החובה של בדיקות רפואיות, אבל רק תחת הלחץ שהפעיל משרד הבריאות על השרה גמליאל וחברי הוועדה. היא עצמה יצאה מעל כל במה נגד בידוד גורף לכל הוותיקים בניגוד להמלצת משרד הבריאות. המלצה זו, כאמור, הייתה רלוונטית לזמן קצר, ונדחתה על הסף, אחרי התנגדות נמרצת של נציגי הגמלאים.
יזמת החודש | נירה ברנט
ריקוד ומוזיקה הם אהבה ענקית מילדות. לאחר שנים רבות בהייטק נרשמתי ללימודי ריקוד במגוון סגנונות בווינגייט. הגשמתי חלום ישן, ביליתי ימים רבים באיסוף שירים שתמיד כיף לשמוע וחיברתי להם רוטינות מלטיני, מזרחי ועד היפ הופ, עם דגש על שרירים שונים ופיתוח כושר, כדי להבטיח כוריאוגרפיה שתתאים לגיל הבוגר. למדתי בקורס פעילות גופנית לגיל השלישי.
פתחתי חוג במתנ"ס ברמת בגין ובהמשך במתנ"ס רמת אלון, ואני מדריכה קבוצות נפלאות של נשים אנרגטיות וחיוביות במגוון של גילאים. בנוסף, מעבירה שיעורים פרטיים למי שמזמן לא רקדה. לפני כחודש פתחתי חוג חדש מהצעד הראשון בזום. לימוד ריקוד חדש זו פעילות כיפית שתורמת להתפתחות המוח, מרחיקה את הדמנציה (הוכח מחקרית) וכמובן גם לכושר, אנרגיה ושמחת החיים. שיתוף נשים באהבה שלי לריקוד היא סוג של שליחות עבורי ועל כך אני מודה. לפרטים נוספים, לחצו כאן לצפייה בסרטון.
ליצירת קשר: nirabernat@gmail.com | 052-9935750
צילום: רותי פרנסדורף
צילום: רותי פרנסדורף
חדש במרחב-
מפגשי שפ"ע (שיתופי פעולה בין עמיתים במרחב)
בשנת 2020 (למרות ועל אף משבר הקורונה) מספר יזמי המרחב כמעט הוכפל. לפיכך השנה, המרחב שם דגש על חיבורים יצירת שיתופי פעולה בין פעילי המרחב.
שותפויות בין עסקים וארגונים שאינם קשורים זה לזה אינן דבר חדש. עבור חלקם החיבור דווקא עשה הרבה היגיון, בעוד שעבור אחדים מהם החיבורים נדמו תחילה כשידוך הזוי, אולם התוצאות מדברות בעד עצמן ודבר אחד ברור: השלם עולה על סך חלקיו!
מפגשי השפע ייערכו אחת לרבעון. הראשון ביניהם יחול ביום רביעי ה- 24.03.2021 (עקבו אחר פרסומי המרחב).
אודי קרמר - הזכות למידע
האם מנגישים מספיק את הזכויות לאזרחים ותיקים? האם הם מיוצגים בכל משרדי הממשלה?
אודי קרמר, יזם המרחב, מדגיש בסרטון את הצורך בדאגה לזכויות האזרחים הוותיקים, ומבקש למנות נציב זכויות בכל משרד ממשלתי על מנת שיהיו שותפים לקבלת ההחלטות.
הבקשה לקוחה מתוך עצומת "אזרחים ותיקים דורשים זכויות", שנוצרה כחלק מקמפיין אקטיב אייג'ינג לשינוי תפישת הגיל. מוזמנים לקרוא, לחתום על העצומה ולהצטרף אלינו לעשייה.
חג פורים שמייח!
קהילת המרחב ציינה השנה את החג בזוּמשתה ייחודי (משתה שנערך בזום) כשכולם שומרים על ההנחיות, כולל עטיית מסכות משמחות ושמירת מרחק בטוח בין תמונות המשתתפים (-;
צחקנו תחת הנחייתה של עליזה אלקיים עבאדי, אישה שעושה שמח כל השנה, ומדריכת יוגה צחוק. ניחשנו מי מסתתר בתחפושות ילדותינו בצילומים ישנים שנשלחו על-ידי חברי מרחב יצירתיים במיוחד. לבסוף קיבלנו השראה מהרצאתה של דינה איסק על מסכות בחיינו.
להתראות באירועי הקהילה הבאים!
נשות המרחב מציגות את המיזמים שלהן בכנס הארצי
"נשים בזקנה"
ב23.2 לקחנו חלק בכנס מקוון, "נשים בזיקנה – מחשבות מסלול מחדש", שיזמו עמותת "נשים לגופן", חברת מגדל וג'ויינט אשל. הכנס עסק בחיבורים ובאתגרים שצומחים מהצטלבויות שבין מגדר לזקנה.
אורית כהן ודינה איסק, יזמיות המרחב, השתתפו במושב "מגלות את עצמנו מחדש" וסיפרו על המיזמים שלהן שצמחו והתפתחו בתקופת הקורונה. אורית סיפרה על הקמת המיזם "קמט למחשבה" שמטרתו להוקיע מהשפה את השימוש במותג הגילני "אנטי אייג'ינג". דינה סיפרה כיצד הפכה את אהבתה למטבח לעסק משגשג באמצעות הרשתות החברתיות.
שולי לשם, יזמית נוספת שלנו, השתתפה במושב על מיניות בזקנה וסיפרה על מופע סטנדאפ חושני שמפתחת בימים אלו.